Deel je herinnering met ons!

Middels onderstaande kaart, kunt u uw herinnering met ons delen, of herinneringen van anderen lezen.
Hoe dit werkt? Lees de onderstaande korte instructie.

Ga met uw muis op een locatie staan waar u een herinnering aan heeft en klik op de kaart. Vervolgens kunt u uw herinnering middels het formulier dat tevoorschijn komt met ons delen. Heeft u een herinnering met een foto? Mail deze dan naar ons. Deze kunnen wij voor u toevoegen.

Notification 2
Goeiemorgen, Ter nagedachtenis aan de laatste levensdagen van mijn opa heb ik een gedicht gemaakt. In 1942 werd hij gevangen genomen voor het slachten van een koe en naar Kamp Vught gebracht. Na zijn vrijlating, vier maanden later, stierf hij binnen twee dagen aan de gevolgen van dysenterie. Mijn interesse in de Tweede Wereldoorlog is altijd aanwezig geweest, voelbaar via mijn vader en de familiegeschiedenis. De laatste woorden van mijn opa waren: 'Ik ga van de hel naar de hemel'. Dit is dan ook de titel van mijn gedicht. Ik weet niet of het geplaatst wordt maar ik wil het graag met jullie delen. Alvast bedankt voor de moeite. Vriendelijke groet, Maureen Smit Van de Hel naar de Hemel Ik zal je niet verlaten, verliezen evenmin ik ga niet weg, ik blijf op je wachten totdat de dood ons bindt Met jouw hand op de mijne glijd ik langzaam weg uit ons bestaan op deze aarde, een laatste ogenblik Dichterbij komt het, een helder licht mijn naam roepend in alle rust totdat de duisternis zwicht Dood, bevrijd me van zwarte dagen maar wees vriendelijk en zacht ik ben al eens verslagen Voorbij de barakken van de hel de hemel tegemoet de schemer treedt in, vaarwel Ik zal je niet verlaten, verliezen evenmin ik ga niet weg, ik blijf op je wachten totdat de dood ons bindt Ter nagedachtenis aan mijn opa Michiel Smit. Opgepakt 21 oktober 1942, naar Kamp Vught gebracht. Gestorven 15 februari 1943 aan de gevolgen van dysenterie (informatie tevens te vinden op www.nmkampvught.nl)

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.