Oprichter Arjan Denneman 

Zolang ik mij kan herinneren was ik geïnteresseerd in de Tweede Wereldoorlog.

Dit kwam mede doordat mijn grootvader en grootmoeder elkaar in de oorlog in Berlijn hebben leren kennen.

In 2003 werd mijn interesse gewekt door een documentaire over de oorlog en ben ik begonnen met het verzamelen van allerhande zaken uit die tijd. Deze geschiedenis moest worden bewaard!

Ik ontmoette zodoende iemand die mij uitnodigde eens mee te gaan om de oude slagvelden van toen te bezoeken alwaar wij een helm, bajonet en munitiekisten vonden – dit alles vonden wij pal naast een weg, in wat eens een schuttersput moest zijn geweest.

Wat was hierachter het verhaal, van wie was dit allemaal geweest, hoe kwam het daar? Tal van onbeantwoorde vragen! Ik realiseerde mij toen dat deze voorwerpen over een aantal jaren wellicht helemaal waren vergaan en daarmee ook het (persoonlijke) verhaal achter deze spullen zouden verdwijnen.

Dit alles motiveerde mij des te meer om te blijven zoeken naar de verhalen achter de items maar met name ook de personen te willen spreken die hierover konden vertellen.

 

Ondertussen is onze stichting uitgegroeid naar een team van enthousiaste vrijwilligers die zicht dagelijks inzetten om alle verhalen te bewaren. Iets waar ik bijzonder trost op ben!