Een tekening in ruil voor sigaretten

Paulus Hafkamp was in het kader van de arbeidseinzats werkzaam in de Fieseler vliegtuigfabriek in Kassel. Hieronder een bericht met foto's dat we eerder plaatsten op onze Facebookpagina. We lezen daarop het volgende bericht ...


"Een tekening in ruil voor sigaretten"

Afgelopen maand hebben wij een bezoek gebracht aan de familie Scholte in Hoorn om een drietal bijzondere schenkingen in ontvangst te nemen met bijhorend verhaal.

Vandaag delen wij het eerste verhaal dat een kleine kijk geeft in het leven van Paulus Hafkamp. Hij was in het kader van de arbeidseinzats werkzaam in de Fieseler vliegtuigfabriek in Kassel.

De foto van zijn vrouw (mevrouw Scholte naar moeder) en oudste zoon had Paulus altijd op zak. In het kamp ontmoette hij de tekenaar van deze prent en heeft in ruil voor een pakje sigaretten de foto op papier laten vereeuwigen. Wie de tekenaar is geweest weten wij helaas niet.  Desondanks zijn wij ontzettend blij met deze donatie en zal de prent met achtergrond informatie een mooie plek krijgen in onze toekomstige expositieruimte.

 

De vrouw op de tekening is mijn oma van vaderskant. Zij heette Van Gulik en was getrouwd met Paulus Hafkamp.

 

Kijk eens hier naar een ander artikel in relatie tot de Fieseler Vliegtuigfabriek in Kassel.