Petra Bontje

"Mijn naam is Petra Bontje. Ik ben 52 jaar, ben geboren en getogen in Alkmaar, maar woon sinds 2006 in het Brabantse Oss.

Ik schrijf graag verhalen voor kinderen en volwassenen. Onlangs heb ik een cursus ‘Familieverhalen schrijven’ gevolgd. Sindsdien ben ik bezig met het vastleggen van de familiegeschiedenis van mijn vader. Hij is negen maanden na de Bevrijding geboren en heeft de oorlog dus zelf niet meegemaakt. In interviews met hem en met mijn oom hoorde ik echter mooie anekdotes over mijn opa, die als 27-jarige in 1939 opgeroepen werd voor de mobilisatie, en in de vroege meidagen van 1940 bij Den Haag gevochten heeft. Het zaadje voor een grotere interesse in deze periode was geplant. Ik merkte dat ik het fijn vind om mensen te interviewen en naar hun verhalen te luisteren. Meer dan vroeger, lees ik non-fictie boeken over de Tweede Wereldoorlog, o.a. van Roxane van Iperen en Judith Koelemeijer.

Via een schrijfmaatje hoorde ik over de Stichting Behoud Oorlogsherinneringen. Ik was meteen enthousiast en kijk er erg naar uit om de kostbare herinneringen van mensen aan deze periode vast te leggen voor volgende generaties".