Comité van Aanbeveling

 

Jeroen de Jong  was wethouder in Harderwijk met de portefeuilles financiën, bedrijfsvoering, parkeren, vitale vakantieparken, water, monumenten, vastgoed, grondzaken, groen, verkeer, wonen als ook wijk- & buurtgericht werken. Zijn nevenfuncties zijn voorzitter CDA Gelderland, voorzitter Meerinzicht en bestuurslid Oranjevereniging.

We lezen verder het volgende:
"Ik hou van Harderwijk, het is een prachtige stad waar ik ben geboren en opgegroeid. Harderwijkers maken deze stad prachtig door hun inzet bij verenigingen, scholen, evenementen en in hun buurt. Dat “samen doen” is echt een kracht van Harderwijk en dat maakt deze stad ook zo leuk om te wonen. Er is zoveel te doen en zoveel te beleven dat het niet gaat vervelen. De gezellige van het “stadse” en het vertrouwde van het “dorpse".

Ik zou graag mijn naam koppelen aan de Stichting omdat : Als vader met jonge kinderen merk ik dat oorlogsherinneringen van wezenlijk belang zijn om de verhalen van oorlog (over de pijn, het leed en de strijd) door de Stichting een goede vorm krijgt door de attributen, teksten en plekken. Zo houden wij de herinnering levend en zorgen voor bewustzijn bij alle generaties.