Stichting Oorlogsherinneringen bestaat 5 jaar

Gepubliceerd op 22 januari 2021 om 20:07

Wisten jullie dat Stichting Oorlogsherinneringen dit jaar al weer 5 jaar bestaat?! Wij waren van plan om een landelijke ontmoetingsdag te organiseren voor en door onze vertellers, maar door de beperkende Corona maatregelen is het te onzeker om zo'n groot evenement op poten te zetten. Daarom hebben wij besloten om 30 fragmenten uit de interviews van de afgelopen 5 jaar te bundelen in een strip/prentenboek voor de leeftijd 8-12 jaar. 

Wij vinden het belangrijk om de belevenissen van leeftijdsgenoten van toen door te vertellen aan de leeftijdsgenoten van nu.

Eén van de verhalen die zeker terug komt is die van Frans de Wit.

Inmiddels is het projectplan voor de fondsenwerving klaar en hebben wij een tekenaar gevonden: Charles Guthrie. Wat ons betreft weet hij met zijn tekenstijl de sfeer uit die tijd goed vast te leggen. Charles heeft een fragment uit het verhaal van Frans de Wit in concept uitgetekend. 

Wat vinden jullie van het idee? Zouden jullie het boek kopen of iemand cadeau doen aan bovenbouwer? En wie moet hier zeker meer over weten? Laat ons weten wat je van dit idee vindt. Wij zijn erg benieuwd!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.